Breadcrumbs

Home Техничка школа "Прота Стеван Димитријевић"

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Tehnička škola "Prota Stevan Dimitrijević"
недеља, 09 октобар 2011 16:10

   Škola ima dugu tradiciju. Njeni koreni su vezani za nedeljno - šegrtsku školu koja je nastala daleke 1860. godine. Za osnivanje i početak rada škole zasluga pripada stanovnicima grada Aleksinca i okoline. Škola je počela da radi na verski praznik Cveti sa 115 učenika. Prvi učenici su bili uglavnom kalfe i šegrti.

    Danas se školska zgrada nalazi na teritoriji opštine Aleksinac, u ulici Tihomira Đorđevića bb, na površini od 46 ari sa dvorištem od 1 hektara i 22 ara i 89 metra kvadratnih.

   U neposrednoj blizini škole nalazi se sportska hala površine 30 ari. Škola raspolaže i svojom radionicom za realizaciju praktične nastave u ulici Lele Popović 23, površine od 26 ari sa dvorištem. Škola raspolaže velikim brojem raznovrsnih prostorija za izvođenje nastave i ostalih pratećih aktivnosti za život i rad učenika škole.

   Bivši učenici ove škole danas su uspešni u svom poslu bez obzira o kom zanimanju je reč. Mnogi od njih nastavili su svoje školovanje i postali ugledni inženjeri i nosioci posla u fabrikama ili privatnim radionicama, trgovinama i malim preduzecima. Znanje (teorijsko i praktično) za svoje buduće zanimanje ove školske godine steći će 597 učenika u 25 odeljenja. Učenici su podeljeni u četiri područja rada i više obrazovnih profila.

   Tehnička škola "Prota Stevan Dimitrijević" obrazuje učenike za potrebe privrede u oblasti mašinstva i obrade metala, elektrotehnike, trgovine, ugostiteljstva, turizma i saobraćaja.

   Škola spada u relativno dobro opremljene srednje škole. Ugled joj je među ostalim srednjim školama i kod roditelja i kod učenika znatno porastao u poslednje vreme.

   Osnovni ciljevi rada naše škole su usklađeni sa principima savremeno obrazovne stručne škole. Omogućava se svestrano obrazovanje učenika po nastavnim planovima utvrđenim za područja mašinstva i obrade metala, elektrotehnike, trgovine, ugostiteljstva, turizma i saobraćaja, od I do IV stepena stručnosti, i jednogodišnja specijalizacija.

 


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)