Breadcrumbs

Home Алексиначка гимназија Најновије вести Aleksinačka gimnazija - "Radionice u Švajcarskoj"

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Aleksinačka gimnazija - "Radionice u Švajcarskoj"
понедељак, 12 децембар 2011 13:54

     Avanturističkog duha, željni novih saznanja, upoznavanja razlicitih kultura, težnji ka stvaranju novih poznanstva, učenici druge godine Aleksinačke gimnazije su zahvaljujući Organizaciji za razvoj kreativnosti, kao i uz stoprocentnu podršku naše škole, proveli dve nedelje u Švajcarskoj, odmaralištu Petalozzi.

     U toku trajanja svakodnevnih radionica, bavili su se pitanjima koja uveliko predstavljaju problem našeg doba: diskriminacijom, predrasudama, stereotipima...

     Svaka autentična ličnost poseduje sopstveno razvijeno mišljenje o zadatoj temi, samim tim sukobi mišljenja su bili neizbežni, ali uprkos tome, do žustrijih svađa nije dolazilo jer se pre svega polagalo na toleranciji kao i poštovanju pojedinca i njegovog stava.

     Pored radionica koje su pohađali, naši učenici su bili u prilici da se susretnu i sa kućnim poslovima, što je doprinelo podizanju njihove samostalnosti na viši nivo.

     Naši učenici i zajedno sa učenicima iz Niša i Požege prezentovali su našu zemlju, ali takođe i bili u mogućnosti da se susretnu sa svojim vršnjacima iz Moldavije, koje su opisali kao druželjubive i odmerene.

Kako bi se život u jednoj velikoj, raznolikoj kulturološkoj zajednici mogao odvijati, timski rad je predstavljao imperativ.

      Pored odmarališta Petalozzi, đaci Aleksinačke gimnazije bili su u mogućnosti da tokom vikenda posete Sent Galen, Bern, Cirih, Lucern, Rajnine vodopade i druga istaknuta mesta.

     Druželjubivi, širokih pogleda na svet, vrlo brzo su stekli prijatelje, od kojih su se kada je došlo vreme povratka, veoma teško odvojili.

U Srbiju su se vratili oplemenjeni jednim ovakvim iskustvom, kao i željom i voljom da podele svoja iskustva i znanja sa onima koji su radoznali, kao i spremni da učestvuju u formiranju ljudske svesti u kojoj neće biti mesta diskriminaciji, predrasudama, jer ko donosi sud pre vremena, ne zna pravi uzrok svog razočarenja.

 

 


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)