Breadcrumbs

Home Портал - вести Центар за културу и уметност

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Центар за културу и уметност
петак, 27 јануар 2012 23:46

    Обавештавамо вас да је са радом почео сајт Центра за културу и уметност на адреси   www.centarzakulturu.aleksinac.org,

 Уједно обавештавамо све заинтересоване да се јаве на конкурс Књижевни сусрети "Дани дечје поезије и стваралаштва Гордана Брајовић"

 

    Манифестација чије пуно име гласи : Књижевни сусрети "Гордана Брајовић",већ четрнаест година окупља огроман број школске популације,од првака па до свршених средњошколаца из свих крајева бивше Југославије, али и дијаспоре. На хиљаде радова који сваке године пристиже, говори у прилог чињеници да је ово врло престижна књижевна нанифестација, која регрутује или бар утире пут генерацијама надарене деце у свет писане речи. Уз то, не можемо а да не поменемо и значајан и драгоцен рад и труд њихових предметних наставника на овом племенитом послу. Уосталом, о томе сведочи и велики број награда и признања која су понели из Алексинца а која их високо вреднују у њиховим срединама.

    Такође, нема значајнијег писца за децу из наше земље који није учествовао или добио престижну награду "Гордана Брајовић". Конкурс који објављује наш медијски покровитељ и дародавац новчане награде,Вечерње новости ,већ четрнаест година анимира сва та позната и призната имена : М.Алечковић, Д.Трифуновић, Д.Лукић, Љ.Ршумовић, Д.Ерић, С.Станишић, П.Зубац и многе друге. Многи од њих више нису живи, али зато пристижу нови који отварају нове светове имагинације млађој популацији. Књижевни фестивал се годинама одржава у другој половини априла.Тада се на свечаности у Дому културе додељују награде и признања како великим тако и "малим"писцима.Одвија се занимљив културно - уметнички програм,деца и писци се друже и уопште све одише празничном атмосфером.

    Круна манифестације је Зборник награђених ученичких радова, његово промовисање као и представљање награђеног писца за ту годину.

 

 

 


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)