Breadcrumbs

Home Алексиначка гимназија Најновије вести Билингвално српско-руско одељење Алексиначке гимназије

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Билингвално српско-руско одељење Алексиначке гимназије
четвртак, 02 јануар 2014 22:25

srbija rusija 220311

   Септембра 2014/2015. школске године, Алексиначка гимназија планира отварање двојезичног српско- руског одељења.

   Двојезична или билингвална настава подразумева употребу матерњег и страног језика у образовању и представља значајну новину у савременој настави. Осим ширења вишејезичности и интеркултуралности, основни циљ оваквог концепта образовања је да ученици кроз овакав облик наставе достигну висок ниво компетенција на страном језику.

Алексиначка гиманзија се одлучила за билингвално одељење природно-математичког смера на српском и руском језику на основу успеха остварених у настави свих природних предмета, у настави руског језика, као и чињенице да је руски језик све актуелнији, те да пружа веће могућности студирања и запослења .

     Бесплатни курс руског језика који од 1. фебруара 2014. године Алексиначка гимназија организује у сарадњи са Канцеларијом за младе Општине Алексинац, намењен је како почетницима, тако и оним ученицима који већ имају почетно знање руског језика. Основни циљ овог динамичног курса једа се ученици оспособе за полагање пријемног испита за двојезично српско- руско одељење.

   Више информација о билингвалном српско-руском одељењу природно-математичког смера и условима уписа у ово одељење, сви заинтересовани могу пронаћи ОВДЕ.

 


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)