Breadcrumbs

Home ОШ "Јован Јовановић Змај" Ал.Рудник Најновије вести Пројекат "Школа будућности"

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Пројекат "Школа будућности"
уторак, 02 септембар 2014 20:09

skola buducnosti 

  ОШ „Јован Јовановић Змај“ на Алексначком Руднику може се похвалити добијеним пројектом „Школа будућности“ који је објављен од стране Мајкрософта и Министарства просвете, науке и технолошког развоја. У конкуренцији више школа на територији Републике Србије, наша школа је била прворангирана, а критеријуми на основу којих је изабрана били су уско повезани са привредно слабо развијеним областима, бројем издвојених школских јединица, а нарочито се узимао у обзир број сати са посећених семинара из ИКТ-а.

     Идеја Мајкрософта је да се реализује овај пилот пројекат кроз наставу употребом рачунара и модела „један ученик, један рачунар“ и „један наставник, један рачунар“, где ће рачунар имати значајну улогу у реализацији наставе. Уз помоћ 30 таблет рачунара за ученике, 10 рачунара за наставнике, пројектор, интерактивну таблу, софтвере и специјално опремљену учионицу, ученици седмог разреда са Алексиначког Рудника и из Рутевца имаће прилику да на најсавременијим средствима побољшају квалитет наставе, унапреде своја знања на рачунару, повећају продуктивност у раду.

     Наставници су прошли обуку од стране представника Мајкрософта и фирме „Деск“ и у обавези су да одрже бар један час недељно користећи све поменуте елементе. Рачунар се може применити у настави као свеска за писање, као замена за наставничке скрипте, као алат за пројектну и истраживачку настау,као алат за наставника и ученика за наставу у сценарију „изокренуте учионице“, као алат за репродукцију мултимедијалних садржаја у настави, као алат за прављење мултимедијалних садржаја који су резултат учења ученика и на још много других начина.

     Имајући све ово у виду, наша школа је на добром путу да се нађе на листи угледних школа у образовном систему Републике Србије.

 


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)