Breadcrumbs

Home Портал - вести АЛЕКСИНЧАНИ О НОВИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА У ОБРАЗОВАЊУ

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

АЛЕКСИНЧАНИ О НОВИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА У ОБРАЗОВАЊУ
понедељак, 02 март 2015 21:42

bilja На међународној конференцији „Нове технологије у образовању“ која је одржана 27. и 28. фебруара ове године у Београду у организацији BritishCouncil, међународне организације за културне односе из Велике Британије, у сарадњи са Британском амбасадом у Београду, Тимом за укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије, Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Регистром националних интернет домена у Србији и Привредном комором Србије, међу педесетак предавача из Србије, региона и Велике Британије, нашло се и двоје алексиначких наставника.

 Биљана Веселиновић, наставница математике из ОШ „Смех и суза“, је говорила о значају ИКТ апликација у настави математике у инклузивном образовању и представила властиту креацију „Дељивост кроз игру“ и видео игру „Свемирски бродови“. Такође је демонстрирала иначин рада апликације „Дељење троцифрених бројева“ која је настала у сарадњи са ученицима Техничке школе „15. мај“ из Прокупља и њиховом наставницом Слађаном Трајковић. Презентација излагања се налази на следећој адреси: http://1drv.ms/1zdABRt  (Aplikacija B.V.)zorica

 Владан Младеновић, наставник физике у Алексиначкој гимназијии ОШ „Љупче Николић“, у тандему са Марином Дороцки из Новог Сада, представио је PhETсимулације, најпознатије и најефикасније интерактивне бесплатне симулације за физику и остале природне науке. Младеновић је ове симулације превео на српски језик и прилагодио примени у нашим школама. Симулације се налазе на следећој адреси: http://phet.colorado.edu/sr/simulations/translated/sr Он је учествовао и као предавач великог пројекта „Развионица“ у организацији Министарствa просвете и Заводa за унапређивање образовања Србије, који је такође представљен на овој међународној конференцији.

vladan Конференцију је пратио и сајамски програм нових технологија у образовању где је, на штанду Мicrosoft, Зорица Милојковић, директор ОШ „Јован Јовановић Змај“ са Алексиначког Рудника представила пројекат „Школа будућности“. Наиме, у оквиру пројеката почетком ове школске године рудничка школа је добила најсавременију опрему за примену нових технологија у настави.  

 


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)