Breadcrumbs

Home ОШ "Свети Сава" Суботинац

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Osnovna škola "Sveti Sava" Subotinac
недеља, 09 октобар 2011 14:46

 

   Naselje Subotinac se nalazi na putu između Aleksinca i Sokobanje,na visini 215-270 m nadmorske visine. Nastalo je na zapadnim obroncima planine Oble glave koja se proteže u pravcu sever-jug. Pored sela protiče reka Moravica. Selo ima 1120 stanovnika.

   OŠ“Sveti Sava“ Subotinac se nalazi u centru sela. Škola radi od 1886. godine. Nastava se odvija u matičnoj školi i izdvojenim odeljenjima u Mozgovu i Bovnu u prepodnevnoj smeni.

   Zgrada matične škole stara je 15 godina. To je zgrada od tvrdog materijala, podignuta na mestu stare škole. Škola ima sedam učionica, biblioteku, kabinet za prirodne nauke kao i digitalni kabinet. Grejanje u školi je na drva i ugalj. U dvorištu škole postoji pomoćna zgrada za čuvanje ogreva. Ispred škole se nalazi lepo uređena zelena površina sa spomenikom Gordane Brajović-spomen česma. 

   Izdvojeno odeljenje Mozgovo nalazi se u centru sela. Mozgovo se nalazi u podnožju Bukovika, između gradova Aleksinca i Ražnja.

   Škola postoji od 1862. godine. Nastava je u početku izvođena u privatnoj kući. Prva škola je imala tri učionice ,stan za učitelja i kuhinju. Pri otvaranju škola je dobila na poklon zvono od Gavrila Petrovića. Njegova ćerka je bila prvo žensko dete koje je pohađalo školu u Mozgovu.

    Godine 1948. dozidan je sprat tako da je škola imala šest učionica ,salu za fizičko i radionicu. U tom periodu u školu su dolazila i deca iz Bradarca i Crnog kala. 1993. godine škola je renovirana i dograđena. Danas škola ima 8 učionica, fiskulturnu salu ,informatički kaninet  i zbornicu.

   Izdvojeno odeljenje u Bovnu se nalazi u centru sela. Selo Bovan se nalazi između gradova Aleksinca i Sokobanje.

Škola postoji od 1907. godine. Zgrada škole je od tvrdog materijala. Ima dve učionice, kuhinju, kancelariju za učitelje i prostrano dvorište sa sportskim terenom.


 


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)