Breadcrumbs

Home ОШ "Вук Караџић" Житковац

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Основна школа "Вук Караџић" Житковац
недеља, 09 октобар 2011 15:27

   Основна школа ''Вук Караџић'' почела је са радом у Житковцу 1911. године као четворогодишња школа.1912. године због рата са Турцима прекида рад, да би већ следеће године наставила са радом.

   До 1955. године школа је радила у згради у улици Д.Вујића, а од 1955. до данас у средској згради када и прераста у осмогодишњу школу.Из наведеног се види да зграда није грађена по нормативима за школу, већ је само адаптирана, тако да један број учионица не задовољава све прописане стандарде.

   1958. године дограђен је први спрат школе, а 1969. изграђена је сала за физичко васпитање површине 250 м², чиме су значајно побољшани услови рада у школи и прилагођени извођењу наставе.1970. изграђена је зграда трпезарије и кухиње. Септембра 1996. године завршен је други спрат школе, и на тај начин је школски простор увећан за 7 учионица које у потпуности задовољавају све прописане стандарде и нормативе, а 2000. године завршено је са изградњом санитарног чвора у саставу зграде.

ИЗДВОЈЕНА ОДЕЉЕЊА

 

   Основна школа ''Вук Караџић'' у Житковцу обухвата територију 11 месних заједница на којој живи око 10.000 становника. То су: Житковац, Прћиловица, Доњи Адровац, Доње Сухотно, Горње Сухотно, Моравац, Нозрина, Стублина, Беља, Лужане и Моравски Бујмир.

   ОШ “Вук Караџић” организована је као установа са седиштем у Житковцу. Порде матичне осмогодишње школе у Житковцу, основној школи ''Вук Караџић'' припадају пет издвојених четвороразредних одељења: Прћиловица, Горње Сухотно, Моравац, Нозрина, Лужане. Школи припадају још пет насеља, у којима нема школских објеката, али су образовањем обухваћена и деца из ових места. То су насеља: Доњи Адровац ( деца из овог места похађају наставу од I до IV разреда у одељењу школе у Прћиловици), Доње Сухотно (од I до IV разреда – одељење школе у Горњем Сухотну), Стублина и Беља (од I до IV разреда у одељењу школе у Нозрини), и Моравски Бујмир (од I до IV разреда у одељењу школе у Лужану). Матчна зграда основне школе ''Вук Караџић'' налази се у центру места Житковца. Повезана је мрежом улица тако да је лако доступна ученицима из самог места. У матичној школи гравитирају ученици из 10 суседних села и насеља јер се у њој изводи настава за ученике од V до VIII разреда, тако да један број ученика у школу долази пешке,а један број ученика користи међуградски превоз.

                                     

   У згради матичне школе има 23 учионице,1 библиотека, мокри чвор, фискултурну салу, канцеларијa за директора, наставнике (зборница), секретара и рачуноводство, социолога и педагога школе. Школа поседује велико школско двориште са асфалтираним тереном за фудбал и кошарку.

 

 


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)