Breadcrumbs

Home ОШ "Љупче Николић" Алексинац Најновије вести

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Основна школа "Љупче Николић"
Промоција часописа ОСНОВАЦ
понедељак, 03 фебруар 2014 22:33

ScreenShot002   У петак 24.1.2014. године у ОШ „Љупче Николић“, са почетком у 18:00, ученицима, наставницима и родитељима представљен је нови број ученичког часописа Основац, који излази сваке године уочи школске славе, Светог Саве. Сада већ традиционално, након ове промоције су представљени радови, који су награђени на школском конкурсу кратког филма на тему „Није тешко бити фин“. Ученицима чији су радови на овом конкурсу освојили 1. 2. и 3. место, директор школе, Лела Стевановић, уручила је похвале у виду дипломица, а оне који су освојили 1. место очекује и наградна екскурзија у мају месецу са свим осталим најуспешнијим такмичарима школе. Целу промоцију пратио је и пригодан програм у организацији наставнице српског језика Милене Трајковић.

 
Прослава школске славе "Светог Саве"
понедељак, 03 фебруар 2014 22:30

ScreenShot001

   У понедељак 27.1.2014. године у ОШ „Љупче Николић“, ученици, наставници и остало особље школе прославили су школску славу Светог Саву.. Најпре је у великој фискултурној сали обављено сечење славског колача, а затим је изведен свечани програм под називом „Путује без пута и пут се за њим рађа“, а затим је за све присутне приређен коктел у наставничкој зборници. Програмом је руководила наставница српског језика Милица Вилчек, хором наставница музичке културе Марија Петровић, а оркестром наставница Сузана Михаиловић. У програму су учествовали ученици свих разреда, од првог до осмог.  Школска слава је, као и претходних година обележена и прослављена и у издвојеним одељењима наше школе, у Вакупу и Краљеву програмима које су припремили ученици са својим учитељима.

 
ОШ"Љупче Николић" - Још један успех
среда, 25 децембар 2013 22:11

kviz na engleskom jeziku 05

   У квизу знања на енглеском језику English Language CLIL”, који је одржан у ОШ „Љупче Николић“ 21.12.2013. год. представници наше школе освојили су прво место у конкуренцији од 7 екипа. Павле Радивојевић VIII раз, Михајло Матић VIII раз., Вукан Цекић VII раз, Никола Пирц VII раз, Огњен Ђорђевић VI раз и Милица Милошевић V раз, чланови екипе “Dream Team”, показали су висок ниво општег знања из различитих области (физике, хемије, историје, географије, биологије) и то на енглеском језику. Друго место освојили су ученици ОШ Вук Караџић” из Житковца, док су ученици ОШ “Јован Јовановић Змај” са Ал. Рудника освојили треће место. Иако се нису пласирали у финале, чланови наше друге екипе “Knowledge Boosters” – Урош Радосављевић VIII раз., Стеван Стојев VIII раз., Филип Марковић VII раз., Маша Вуксановић VII раз, Душан Цветковић VI раз.и Наталиј Миленковић V раз., освојили су специјалну награду за причу коју су саставили од задатих речи за само 10 минута. Квиз су припремиле и водиле сараднице издавачке куће The English Book, које су на крају свим учесницима уручиле сертификате о учешћу и књиге на енглеском, а победницима посебне награде. Честитамо свим учесницима и њиховим наставницима. 

 
Квиз знања на енглеском језику
петак, 20 децембар 2013 15:43

stock-photo-13118077-english-book

    У суботу 21.12.2013. у ОШ “Љупче Николић”, са почетком у 12 часова, одржаће се квиз знања на енглеском језику “English Language CLIL”. У квизу учествује 7 екипа од по шесторо такмичара које чине ученици од 5. до 8. разреда. Школе које ће имати своје представнике су: ОШ “Јован Јовановић Змај” Ал. Рудник, ОШ “Аца Синадиновић” Лоћика, ОШ “Вук Караџић” Житковац, ОШ “Иван Вушовић” Ражањ, и ОШ “Љупче Николић” Алексинац. Квиз се састоји из 4 дела и ученици ће одговарати на питања из опште културе, градива из основне школе на енглеском језику. Организатор и главни покровитељ такмичења је The English Book – издавачка кућа и дистрибутер издања OxfordUniversity Press-a из Београда, који је за све учеснике припремио интересантне награде.

 
Предавања о болестима зависности
среда, 11 децембар 2013 23:20

ljupce

У периоду од 16.12 до 27.12 у школама на територији општине Алексинац биће одржано низ предавања на тему „Болести зависности“. Циљна група су ученици седмог и осмог разреда, јер је то узраст на коме се већ могу јавити ризични облици понашања. Предавања ће држати Александар Јањић, школски психолог ОШ „Љупче Николић“. 

Прво предавање биће одржано 17.12 у ОШ „Љупче Николић“ у 13:30 часова.

 
ОШ"Љупче Николић" - Посета колега из Бугарске
уторак, 05 новембар 2013 16:56

ScreenShot001

    У петак, 01.11.2013. године у 13:00 сати, испред наше школе, дочекали смо госте из Бугарске, наставнички колектив из школе „Христо Смирненски“, из града Хисара. Госте су најпре примили представници локалне самоуправе, где им је добродошлицу пожелео председник општине, а затим су прешли у просторије школе „Љупче Николић“.

За добродошлицу, наша школа је гостима приредила пригодан програм у коме су учествовали ученици од I до VIII разреда. Након тога, посетили су наставу и том приликом смо разменили искуства, како по питању организације школства уопште, тако и у вези метода и техника које се користимо у настави.

У суботу се топла добродошлица наставила, а како нам је време било савезник, неколико сати у току дана смо провели напољу, показујући нашим посетиоцима лепоте нашег малог града и градског парка "Брђанка". Ту је уследио и неизбежни обилазак радњи из којих су понели по неки сувенир који ће их подсећати на нас и време проведено у нашој земљи и нашем друштву. За крај овогодишњег дружења, приређена је и свечана вечера у ресторану "Оаза" где су нас наши гости, између осталог, обрадовали и програмом који су нам спремили, а где су дошли до изражаја њихов таленат за игру и песму, као и добра воља и искрено пријатељство које су спремни да понуде.

Иначе, ова посета је само наставак сарадње између наших школа и наших општина, те верујемо да ће се ово лепо пријатељство наставити.

 

 
« ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај »

Страна 3 од 12


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)