Breadcrumbs

Home ОШ "Љупче Николић" Алексинац Најновије вести

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Основна школа "Љупче Николић"
ОШ"Љупче Николић" - Дан отворених врата
среда, 20 март 2013 00:07

dan otvorenih vrata

     ОШ „Љупче Николић и ове године организује традиционалну манифестацију ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА. Тим поводом позивамо будуће ђаке прваке и њихове родитеље да у среду 27. марта 2013. у 18:00 часова буду у главном холу школе, где ће их поздравити ученици и учитељи школе пригодним програмом који припремају, а затим ће им се обратити и директор школе Лела Стевановић. Потом следи разговор са учитељима и обилазак учионица.

     ОШ „Љупче Николић“  обавештава  родитеље да ће упис у први разред 2013/2014 године почети 1. априла. 2013.  Упис ће се вршити у секретаријату школе сваког радног дана од 8 до 14 часова. 

 

 

Потребно је понети следећу документацију:

1. Извод из матичне књиге рођених (може и фотокопија)

2. Потврду о здравственој способности детета

3. Уверење о завршеном припремном предшколском програму.

Приликом уписа неопходно је присуство детета ради обављања разговора са педагогом школе.

За  сва питања можете се обратити секретару школе Драгану Стојановићу сваког радног дана од 8 до 14 часова, у секретаријату школе или позивом на број телефона 800 - 109.

 
Четири "физичара" изборила пласман на републичком такмичењу
понедељак, 18 март 2013 16:24

fizika

 

     У суботу 16.3.2013. у ОШ „Ћеле Кула“ у Нишу,одржано је окружно такмичење ученика основних школа Нишавског округа. На том такмичењу учествовало је седморо ученика представника ОШ "Љупче Николић" из Алексинца. Ученици шестог разреда освојили су три прва места Миљан Петковић, Милан Милошевић, Андрија Стојановић и једно треће место Миа Вуковић. У конкуренцији седмог разреда школу је представљао ученик Павле Радивојевић и освојио максимални број бодова и прво место. Према коначним резултатима на државно такмичење се пласирало четворо ученика, троје из шестог и један из седмог разреда. Честитамо ученицима на сјајним резултатима.

 
Коначна ранг листа Општинско - страни језици
уторак, 12 март 2013 10:31

images

     Oбјављујемо коначну ранг листу са општинског такмичења страних језика: ФРАНЦУСКИ, ЕНГЛЕСКИ, РУСКИ. ОВДЕ

 
Резултати са општинског такмичења "Књижевна олимпијада"
понедељак, 18 фебруар 2013 22:36

 СЕДМИ РАЗРЕД

р.б

Презиме и име ученика

Школа

Наставник

поени

1.

ЂОРЂЕВИЋ МИНА

,,Љупче Николић'' Алексинац

Марковић Славица

17

2.

РАДОЈЧИЋ АНЂЕЛА

,,Љупче Николић'' Алексинац

Марковић Славица

16

3.

ПЕТРОВИЋ ДАВИД

,,Љупче Николић'' Алексинац

Марковић Славица

15,5

4.

СТАНОЈЕВ СВЕТОЗАР

,,Љупче Николић'' Алексинац

Марковић Славица

15

5.

АНЂЕЛКОВИЋ ЛАЗАР

,,Јован Јовановић Змај'' Ал.Рудник

Петровић Марија

14

6.

ПАВЛОВИЋ УРОШ

,,Љупче Николић'' Алексинац

Марковић Славица

11,5

  ОСМИ РАЗРЕД 

Р.b

Презиме и име ученика

Школа

Наставник

поени

1.

ИГЊАТОВИЋ КРИСТИНА

,,Јован Јовановић Змај'' Ал.Рудник

Петровић Марија

17,5

2.

ЧОКОРИЛО КРИСТИНА

,,Јован Јовановић Змај'' Ал.Рудник

Петровић Марија

17

3.

ПАВЛОВИЋ МИЛЕНА

,,Јован Јовановић Змај'' Ал.Рудник

Петровић Марија

16,5

 


 
Општинско такмичење - Књижевна олимпијада
петак, 08 фебруар 2013 16:24

olimpijada

     Општинско такмичење Књижевна олимпијада за ученике седмих и осмих разреда биће одржано у субоду,  9. Фебруара 2013. године са почетком у 10 часова, у ОШ „Љупче Николић“. Израда теста траје 90 минута и ради се под шифром.

   Ове године се по први пут на нивоу целе републике организује једно ново такмичење ученика основних школа под називом Књижевна олимпијада. На овом такмичењу учествују само ученици седмог и осмог разреда основне школе. Такмичење има сва четири нивоа: школско, општинско, окружно и републичко. На сваком ступњу такмичења ученици раде тест који има 20 питања и вреднује се са 20 поена.

 


 
Награда за часопис "ОСНОВАЦ"
среда, 16 јануар 2013 21:30

Osnovac   

      На отварању Зимског републичког семинара за наставнике српског језика, одржаног у Београду, у периоду 10 – 12.јануара 2013, након поздравног говора проф.др Бошка Сувајџића, председника Друштва за српски језик, проф.др Александра Вранеша, декана Филолошког факултета и представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја републике Србије,који су покровитељи целокупне манифестације, прошлогодишњем издању часописа наше школе, „Основцу“, додељена је друга награда.

     Награду је Сандри Ђорђевић, главној уредници часописа, доделила лично проф.др Зона Мркаљ, након што је истакла значај школских часописа за живот једне школе и њених ученика, који самостално или у групи, стваралачки обликују својеврсна сведочанства о својој генерацији.Од приспелих часописа, по садржају, физиономији, карактеру, информативности и стваралачким поступцима ученика, издвојила су се 14 часописа.

     Жири у саставу: доц.др Весна Ломпар, проф.др Зорица Несторовић (ученицима познате као аутори „Клетових“ уџбеника које користе у настави српског језика), проф.др Вељко Брборић и проф. др Бошко Сувајџић (предсдедник жирија), наградио је,ипак, само најбоље, а награде су отишле у Београд, Алексинац и Нови Сад. Имена добитника награда објављена су у информатору Зимског републичког семинара, као и у часопису „Свет речи“.

   Велика нам је част и задовољство што су они најстручнији препознали и наградили  намере  и труд прошлогодишње редакције.Иза свега овога стоји вишемесечнирад њених чланова:Теодора Марковић,  VIII – 3, Теодора Маринковић, VIII – 3, Катарина Илић, VIII – 4, Никола Марковић, VIII – 5, Лена Шолн, IV – 2, Вељко Ђорђевић, IV – 2, Весна Илић, проф.разредне наставе, Слободан Дамјановић, проф.информатике, Јелена Добросављевић, проф.математике и информатике и Сандра Ђорђевић, проф.српског језика и књижевности. Захваљујемо се несебичној подршци директорке школе, као и финансијској подршци Општине Алексинац.

     С обзиром на то да је наша школа у протеклих годину дана забележила многобројне резултате, похвале, награде, посете и сл., а ослањаући се на креативност и труд овогодишње  редакције,  очекујемо још боље садржаје новог издања „Основца “, који ће бити објављен на Савиндан 2013.

 

 
« ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај »

Страна 6 од 12


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)