Breadcrumbs

Home ОШ "Љупче Николић" Алексинац Најновије вести

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Основна школа "Љупче Николић"
OШ"Љупче Николић" - Такмичење "Шта знаш о саобраћају"
уторак, 08 мај 2012 20:40

     28.4.2012. године у ОШ „Стојан Живковић Столе“ у Трњану на општинском такмичењу  „Шта знаш о саобраћају“ ученици ОШ „Љупче Николић“ су освојили прво место у екипном пласману. Окружно такмичење ће се оджати 12.5.2012 године у ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Нишкој Бањи.

 

 
ОШ"Љупче Николић" - Дани дечје поезије - Гордана Брајовић
субота, 05 мај 2012 09:49

     На овогодишњем XV конкурсу Дани дечје поезије и стваралаштва - Гордана Брајовић ученици Основне школе Љупче Николић из Алексинца постигли су изузетне резултате у конкуренцији више хиљада пристиглих дечјих радова из земље и иностранства и у категорији поезије и у категорији прозе.

Кристина Стојановић, ученица првог разреда, освојила је трећу награду за поезију у категорији млађег узраста (од 1. до 4. разреда).

     Вељко Ђорђевић, ученик осмог разреда, освојио је трећу награду, а Андреа Ђорђевић, такође ученица осмог разреда, прву награду за прозни рад у категорији средњег узраста (од 5. до 8. разреда).

     На завршној манифестацији фестивала 26. априла 2012. у Алексинцу ученицима је награде доделио Слободан Станишић, председник жирија, а након званичног програма имали су прилику да упознају најзначајније ствараоце за децу као што су Љубивоје Ршумовић, Слободан Станишић, Урош Петровић, Љиљана Крстић и да се друже са познатим глумцем Иваном Јефтовићем и певачем Оливером Катићем.

     Награђени радови објављени су у специјалном зборнику у издању Вечерњих новости, који је промовисан у Алексинцу у оквиру манифестације.

Слике са ове манифестације можете прегледати и преузети у ГАЛЕРИЈИ школе. 

 

 
ОШ"Љупче Николић" - Међународни Дан девојчица
недеља, 29 април 2012 22:00

     У оквиру обележавања Међународног дана девојчица у ICT 23. Априла 2012 године у Београду, 22 девојчице (ученице VII и VIII разреда – најуспешнији такмичари) учествовале су на овој манифестацији.

     Оне су том приликом посетиле компанију HP, Саобраћајни факултет и биле у Клубу посланика.

    У оквиру наградног конкурса који је овим поводом организован, Даница Алексић, ученица VIII разреда освојила је трећу награду (мобилни телефон) на тему: „Зашто волим Интернет?“

Преостале слике можете преузети и прегледати у ГАЛЕРИЈИ школе.

 

 
ОШ"Љупче Николић" - Рецитатори на републичкој смотри
среда, 25 април 2012 08:18

     18. 4. 2012. год. одржана је 45. Окружна смотра рецитатора у Нишу. На смотри је учествовало 52 основаца и средњошколаца из нишког региона.

     Учешће су, као и сваке године, узели и рецитатори основне школе "Љупче Николић" из Алексинца.

     Милица Милојковић , ученица IV разреда,  са песмом "Дете и цвет", Јовa Кнежевићa, пласирала се на Републичку смотру,  која ће се одржати у Ваљеву крајем маја.

   Анђела Манојловић, ученица VII разреда, освојила је треће место интерпретацијом песме "Прва љубав", Драгане Константиновић.

    Високом оценом је оцењена и ученица Марија Нисић, ученица VII разреда, и освојивши четврто место доказала да се с правом налази у врху листе добрих рецитатора.

 

 
ОШ"Љупче Николић" - Нови успеси ученика на такмичењима!
среда, 25 април 2012 08:12

     Протеклог викенда одржана су окружна такмичења из биологије и историје у Нишу.

     Окружно такмичење из биологије одржано је у ОШ „Иво Андрић“, у Нишу, у недељу 22.4.2012. године.

     У категорији ученика VIII разреда ученица ОШ „Љупче Николић“ – Ксенија Џипковић освојила је прво место и пласирала се на републичко такмичење које ће се одржати у Београду. Она ће са још једним учеником представљати Нишавски округ на поменутом такмичењу.

    У категорији ученика VI разреда ученице ОШ „Љупче Николић“  - Милица Вучковић и Милица Миленковић, освојиле су друго место на окружном такмичењу из биологије без могућности пласирања на републичко такмичење јер је исто највишег ранга за шести разред.

    Такође, у Нишу, у ОШ „Бубањски хероји“, одржано је такмичење из историје. У категорији ученика VII  разреда ученик ОШ „Љупче Николић“ – Миодраг Брзаковић освојио је друго место и пласман на републичко такмичење које ће бити одржано у Иањици, 11,05.2012 године.

    У категорији ученика VIII разреда ученик ОШ „Љупче Николић“ – Никола Гачевић освојио је треће место и пласирао се на републичко такмичење.

 

 

 
OШ"Љупче Николић" - Дечји васкршњи сабор у Бањи Вујци
уторак, 24 април 2012 09:45

     На осмој по реду манифестацији „Дечији васкршњи сабор“ у Бањи Врујци, коју већ традиционално организује Удружење грађана КРЕАТИВА, и која је од ове године стекла међународни значај, наша ученица седмог разреда Марта Живковић освојила је треће место на литерарном конкурсу, прозним радом на тему ВАСКРШЊА ЧАРОЛИЈА. Тим поводом Марта је други и трећи дан Ускрса провела у Бањи Врујци са својом наставницом српског језика Сандром Ђорђевић. У ишчекивању проглашења награђених,  деца из разних крајева Србије, Црне Горе, Републике Српске и Македоније забављала су се разним креативним и едукативним активностима (Најлепше ускршње јаје, Туцијада, Васкршњи сајам, Песничка радионица, Ликовна радионица, Васкршњи квиз знања). Ученици основних школа стекли су нове пријатеље и били угошћени у домовима деце из Мионице и Бање Врујци. Посетили су и новоотворено „Чаробно село“, посвећено дечијем туризму. Осим што је добила значајну награду, Марта се вратила пуна лепих утисака и богатија за једно искуство.

     Слике са ове манифестације можете прегледати на нашој фејсбук страници или у ГАЛЕРИЈИ ОШ"Љупче Николић". 

 
« ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај »

Страна 8 од 12


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)