Breadcrumbs

Home ОШ "Јован Јовановић Змај" Ал.Рудник Најновије вести

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Основна школа "Јован Јовановић Змај"
Представљамо ђака генерације из ОШ"Јован Јовановић Змај" - Алексиначки Рудник
уторак, 11 јун 2013 18:46

Kristina Ignjatovic     Зовем се Кристина Игњатовић. Рођена сам 10. октобра 1999. године у Алексинцу. Основну школу сам завршила на Алексиначком Руднику тј. од првог до четвртог у Бобовишту, а од петог до осмог на Руднику. Омиљени предмети су ми хемија, математика, информатика и српски језик. Моје прво такмичење је било у 4. разреду из математике. Тада сам била прва у свом региону. После тога сам се такмичила из српског језика, историје, техничког и информатичког образовања, математике, биологије и информатике…Из свих предмета сам догурала до окружних такмичења осим из информатике на којем сам освојила 2. место на окружном и 6. место на републичком. Одлична сам ученица са просеком 5,00 зато сам и вуковац. Али због веома добрих резултата, наставничко веће школе” Јован Јовановић Змај” прогласило ме ђаком генерације.

 
OШ"Ј.Ј.Змај" - Подела сведочанстава полазницима Друге шансе
недеља, 02 јун 2013 18:47

DSC04510   

       Доделом сведочанстава  30.05.2013. год. у ОШ “Ј.Ј.Змај“Ал.Рудник, која реализују програм „Друга шанса“ Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Европске уније, обележен је крај школске године за одрасле у основном образовању. Полазнике завршног трећег циклуса у јуну очекује излазак на малу матуру и стручна обука за неко занимање по избору, у трајању до три месеца.

       Сведочанства и дипломе најбољим полазницима уручили су начелник Одељења за општу управу и друштвену делатност,  Драган Јовановић и стручни сарадник Одељења, Драган Михајловић. Након краћег програма ученика редовне наставе ове школе, са пар стихова полазницима се обратио и наш суграђанин Златко Павловић.

   Упис за наредну школску годину је у току за све заинтресоавне грађане.

 
Обележен Дан девојчица у ливници
петак, 19 април 2013 19:12

Picture 977    У оквиру обележавања Дана девојчица, који се предвиђен крајем месеца априла, ученице наше школе су среду 17.04.2013. године посетиле ливницу на Алексиначком Руднику и упознале се са занимањем које је атипично за женску популацију. Девојчице су имале прилику да постављају питања радницима о специфичностима овог занимања, а неке од њих су имале прилику да испробају овај посао и увере се у његову сложеност. Радници су показали велико разумевање и довољно стрпљења да одговоре на сва питања девојчица.

   Слике са посете можете погледати ОВДЕ.

 
Професионална оријентација у посети ватрогасцима
петак, 12 април 2013 14:41

Picture 013

    Дана 11.04.2013.године ученици VII и VIII разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“ са Алексиначког Рудника и из издвојеног одељења у Рутевцу, у оквиру пројекта Професионална оријентација у Србији су посетили ватрогасну службу СУП-а Алексинац не би ли прикупили што више информација о овом занимању. Веома интересантном предавању присуствовали су поред ученика и водитељи програма педагог школе Јасмина Марковић, наставник српског језика Марија Петровић и координатор вршњачког тима за ПО Сузана Ристић.

   Концепт предавања био је замишљен као пружање информација о пожару, начину гашења као и изношење искустава ватрогасаца са терена. Ученици су имали прилику да виде потребну опрему као и возни парк. Колико нам је било лепо, слике говоре.

    Слике можете погледати ОВДЕ.

 
Предавање о вршњачком насиљу и болестима зависности
четвртак, 11 април 2013 21:31

Picture 005 

   Дана 11.04.2013. године у ОШ „Јован Јовановић Змај“ на Алексиначком Руднику је одржано предавање инспектора СУП Алексинац Драгана Трајковића на тему вршњачког насиља и болестима зависности. Предавању су присуствовали ученици VII и VIII разреда на Алексиначком Руднику, представници Савета родитеља и наставници школе.

   Акценат је стављен на све чешћу појаву вршњачког насиља, на облицима испољавања и врстама зависности. Присутни су имали прилику да постављају питања и размењују информације. Инспектор СУП-а Алексинац је на веома живописан начин примерима из своје праксе приближио присутнима проблематику о којој се причало.

   За следећу недељу планирано је овакво предавање и у издвојеном одељењу у Рутевцу.

 
ОШ"Ј.Ј.Змај" - Резултати ученика на општинским такмичењима
уторак, 02 април 2013 15:39

os-jj-zmaj-logo     Ученици ОШ " Јован Јовановић Змај" на такмичењима из различитих предмета остварили су следеће резултате:

На " Књижевној олимпијади", такмичењу из књижевности за ученике седмог и осмог разреда, ученице 8.разреда Кристина Игњатовић, Кристина Чокорило и Милена Павловић ( наставница Марија Петровић) успеле су да се пласирају на Окружно такмичење горе поменуте Олимпијаде. Будући да се ово такмичење први пут организовало и да се нису знале пропозиције, школа има разлога да буде поносна због постигнутих резултата.

    На Општинском такмичењу рецитатора под називом " Песнице народа мог", ученик четвртог разреда Лука Златановић ( учитељица Виолета Ђорђевић), у категорији млађих разреда, пласирао се на Окружно такмичење .

На Општинском такмичењу из Техничког и информатичког образовања ( наставник Саша Јовић), изванредне резултате постигле су ученице осмог разреда Кристина Игњатовић и Кристина Чокорило, а и ученици шестог разреда Марија Спасић и Никола Митровић. Овим резултатом стекли су услове да учествују и на Окружном такмичењу из Техничког и информатичког образовања.

     Ученик шестог разреда, Лазар Новковић, пласирао се на Окружно такмичење из Физике ( наставник Слободан Митић).

На Општинском такмичењу из Историје, са великим бројем поена прошли су ученица седмог разреда Андријана Михајловић и ученица осмог разреда Кристина Игњатовић ( наставник Сузана Ристић) чиме су се обе ученице директно пласирале на Окружно.

     На Општинском такмичењу из Математике, за прелаз на Окружно изборио се ученик петог разреда, Андрија Ранђеловић (наставник Александра Петровић).

     На Окружно такмичење из Биологије иде са великим бројем поена и ученик шестог разреда Никола Митровић (наставник Зорица Стаменовић).

Ученицима којима такмичење тек предстоји, желимо пуно среће и добар пласман.

 
« ПочетакПретходна123456789СледећаКрај »

Страна 5 од 9


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)