Breadcrumbs

Home Портал - вести

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Портал вести
Општинско такмичење "Безбедност деце на интернету"
четвртак, 23 јануар 2014 22:12

Plakat za takmicenje 566x800

   Канцеларија за младе  и општина Алексинац организују општинско такмичење из информатике "Безбедност деце на интернету". На овом такмичењу  могу да учествују ученици од петог до осмог разреда  основних школа са територије општине Алексинац. Задатак ученика је да сниме кратак филм (до 3 минута) који се бави тематиком безбедности деце на интернету, саветима, реалним ситуацијама и  слично. Све информације, као и преузимање пријавног формулара можете погледати и преузети са сајта www.bezbedaninternet.aleksinac.org . Пријављивање радова је до 10.2.2014. године.

Награде: MP4 плејери, MP3 плејери, дигитални рамови за слике, флеш меморије, књиге и једнодневни излет у Липовцу.

 
YOUTUBE објашњење свих лекција из математике за ученике од петог до осмог разреда
недеља, 22 децембар 2013 23:09

ScreenShot001

    Ученицима од петог до осмог разреда препоручујемо да посете сајт http://ucislobodno.com/  чији је аутор професор информатике Саше Поповић из Ниша. Професор Поповић је постао познат широј јавности Србије од пре две године, објављивањем упутства и решења задатака са завршног испита из математике на Youtube-у. Данас, на његовом сајту можете пронаћи све лекције из математике (5-8 разред)  са детаљним сликовитим објашњењима.

 
Пројекат Читалићи добио прву награду!
субота, 02 новембар 2013 20:40

citalici

     На Дан школских библиотекара, 28.октобра 2013. у Београду је одржана Смотра стваралаштва школских библиотекара, акредитовани стручни семинар који има и такмичарски карактер. Заинтересовани школски библиотекари и њихови тимови достављали су радове комисији, која је определила да се се десетак радова представи на скупу и истакне по један у свакој од 4 категорије. Актив школских библиотекара Општине Алексинац представљале су својим ауторским пројектом Читалићи 2013. Маја Радоман Цветићанин, руководилац Актива, Соња Станковић, школски библиотекар, и Бранка Виденовић, наставник српског и школски библиотекар.

Пројекат Читалићи 2013. проглашен је најбољим у категорији Библиотекар лидер, а по речима комисије могао је лако да буде одабран и у категорији Школски културни менаџмент и Библиотека, расадник врлина и вештина

 
Радионица писања "Српски лако"
недеља, 13 октобар 2013 21:09

velimir rajic

    

У уторак, 8. октобра у оквиру Дечје недеље у организацији Центра за културу и уметност Алексинац нашим најмлађим суграђанима се представио подмладак Књижевног клуба ,,Велимир Рајић'' Алексинац.
 
Овим догађајем званично је најављена друга година реализације Радионице писања ,,Српски лако'' коју Клуб реализује за ученике наших основних школа на иницијативу свог члана, наставнице српског језика Маје Радоман Цветићанин, чији је ово ауторски подухват.
 
Истовремено, ово је била прилика да се представи још једна радионица која се реализује у оквиру активности Књижевног клуба ,,Велимир Рајић'' - Алексинац. Ради се о Радионици калиграфије коју је претходне године за грађанство водила вероучитељица Ивана Поповић, помажући члан клуба, а од понедељка 14. октобра почиње са радом и за најмлађе основце, али и све жељне да упознају ову прелепу вештину која ишчезава.
Обе радионице почињу  са радом у понедељак, 14. октобра 2013. од 18 сати у организацији Књижевног клуба ,,Велимир Рајић - Алексинац, али у просторијама Јавне библиотеке ,,Вук Караџић''- Алексинац збиг повећаног броја заинтересованих полазника.
Пријављени полазници постају чланови подмлатка књижевног клуба ,,Велимир Рајић'' Алексинац уз сагласност својих родитеља, а радионице се потпуно бесплатно реализују током школске године сваког понедељка од 18 до 19 сати. 
Једини услов за учествовање у раду је воља да се чита и побеђују непрегледна поља маште. 

 

Слике можете погледати ОВДЕ

 

 
« ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај »

Страна 5 од 17


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)