Breadcrumbs

Home Портал - вести

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Портал вести
Алексиначке школе најуспешније на Међународном фестивалу у Мионици
субота, 18 април 2015 15:45

IMG 028017. и 18. априла 2015. године у Мионици и Бањи Врујци одржана је 11. Међународна смотра дечјег стваралаштва.

  На овом фестивалу су учествовала деца из 12 земаља света. Такмичење се одвијало у 4 категорије где су највише успеха имале школе са територије општине Алексинац и освојиле укупно 4 награде. У категорији кратког филма најуспешнији филм био је из ОШ "Смех и Суза" (наставница Данијела Врачар Вујошевић), 3. место освојио је филм ОШ "Вук Караџић" (наставници Милан Динић, Бранака Виденовић) док је специјално признање освојио филм ОШ "Јован Јовановић Змај" (Милан Динић, Марија Петровић и Јасмина Марковић). У категорији литерарних радова 3 .место освојио је рад Луке Златановића ОШ "Ј.Ј.Змај"  (наставница Марија Петровић) који је у својој категорији имао укупно 500 радова.

 

 
Ученици из Житковца и Ал. Рудника на финалном делу Међународног такмичења у Мионици
среда, 25 март 2015 11:24

10154314 644790418926798 392734795409639885 n  Тимови ученика из основних школа "Вук Караџић"  у Житковцу (ментори Милан Динић и Бранка Виденовић) и "Јован Јовановић Змај" на Алексиначком Руднику (Милан Динић, Марија Петровић, Јасмина Марковић)  пласирали су се на финалном делу Међународног такмичења "Креативна чаролија" у Мионици.

  Они су у категорији кратког филма на тему "Све дечије стазе воде од игре до слободе" ушли у најужи избор од 9 тимова.

Радове је прегледао стручни жири у саставу:

1. Нела Михајловић, глумица

2. Наташа Дракулић, уредница дечјег програма РТС

3. Слободан Каличанин, професор информатике

  Финални део такмичења биће одржан 17-18.4.2015. године у Мионици (Бања Врујци).

 Да подсетимо, прошле године тим ученика из житковачке основне школе освојио је 2. место на овом такмичењу.

Овде можете погледати филмове:

Вук Караџић - Житковац

Јован Јовановић Змај - Алексиначки Рудник

 

 
АЛЕКСИНЧАНИ О НОВИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА У ОБРАЗОВАЊУ
понедељак, 02 март 2015 21:42

bilja На међународној конференцији „Нове технологије у образовању“ која је одржана 27. и 28. фебруара ове године у Београду у организацији BritishCouncil, међународне организације за културне односе из Велике Британије, у сарадњи са Британском амбасадом у Београду, Тимом за укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије, Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Регистром националних интернет домена у Србији и Привредном комором Србије, међу педесетак предавача из Србије, региона и Велике Британије, нашло се и двоје алексиначких наставника.

 Биљана Веселиновић, наставница математике из ОШ „Смех и суза“, је говорила о значају ИКТ апликација у настави математике у инклузивном образовању и представила властиту креацију „Дељивост кроз игру“ и видео игру „Свемирски бродови“. Такође је демонстрирала иначин рада апликације „Дељење троцифрених бројева“ која је настала у сарадњи са ученицима Техничке школе „15. мај“ из Прокупља и њиховом наставницом Слађаном Трајковић. Презентација излагања се налази на следећој адреси: http://1drv.ms/1zdABRt  (Aplikacija B.V.)zorica

 Владан Младеновић, наставник физике у Алексиначкој гимназијии ОШ „Љупче Николић“, у тандему са Марином Дороцки из Новог Сада, представио је PhETсимулације, најпознатије и најефикасније интерактивне бесплатне симулације за физику и остале природне науке. Младеновић је ове симулације превео на српски језик и прилагодио примени у нашим школама. Симулације се налазе на следећој адреси: http://phet.colorado.edu/sr/simulations/translated/sr Он је учествовао и као предавач великог пројекта „Развионица“ у организацији Министарствa просвете и Заводa за унапређивање образовања Србије, који је такође представљен на овој међународној конференцији.

vladan Конференцију је пратио и сајамски програм нових технологија у образовању где је, на штанду Мicrosoft, Зорица Милојковић, директор ОШ „Јован Јовановић Змај“ са Алексиначког Рудника представила пројекат „Школа будућности“. Наиме, у оквиру пројеката почетком ове школске године рудничка школа је добила најсавременију опрему за примену нових технологија у настави.  

 
Републичко такмичење "Сигурнетица"
среда, 01 октобар 2014 07:24

sigurnetica  Од 1. септембра до 10 октобра расписан је републички конкурс "Сигурнетица".

Такмичење се одвија у 3 категорије: литерарни рад, филм и уметничка фотографија.

  Ученици ОШ" Јован Јовановић Змај" са Алексиначког Рудника  и ОШ" Вук Караџић" из Житковца (наставник Милан Динић) учествују на овом конкурсу у категорији фотографије. Фотографије могу бити обрађене у неком од програма за обраду слике.

  Фотографије ученика са којим учествују на конкурсу:

Андрија Ранђеловић, ОШ "Јован Јовановић Змај" Andrija Randjelovic slika

Тамара Бошковић, ОШ "Јован Јовановић Змај"

Tamara Boskovic slika
Александра Димитров, ОШ "Јован Јовановић Змај" Aleksandra Dimitrov slika
Анђела Миленковић, ОШ "Вук Караџић" Andjela Milenkovic slika
Милица Милојковић, ОШ "Вук Караџић" Milica Milojkovic slika

 

За најуспешније на овом такмичењу обезбеђене су вредне награде: лап топ, дигитални рамови, таблети, књиге и ситна рачунарска опрема.

Више информација о овом конкурсу можете погледати на сајту www.sigurnetica.com 

 

 
« ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај »

Страна 3 од 17


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)