Breadcrumbs

Home ОШ "Јован Јовановић Змај" Ал.Рудник Најновије вести

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Основна школа "Јован Јовановић Змај"
3. место на републичком конкурсу "Да ли треба да будем храбар да бих био поштен?"
петак, 18 децембар 2015 20:06

IMG 2565Данас, у Палати Србије, свечано су додељене награде победницима републичког конкурса „Да ли треба да будем храбар да бих био поштен?“ који Агенција за борбу против корупције расписује поводом 9. децембра, Међународног дана борбе против корупције.

Свечаност су отворили Татјана Бабић, директорка Агенције, Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја и Зоран Стојиљковић, председник Одбора Агенције.

У категорији кратког филма, ученици 4. разреда ОШ“ Јован Јовановић Змај“, одељење у Бобовишту са својим менторима, учитељицом Наташом Богдановић и наставником информатике Миланом Динићем освојили су 3. место.

Присутним ученицима, родитељима, наставницима и другим гостима приређен је обилазак Палате „Србија“ са кустосом институције, након чега је уследио пригодан коктел.

 
Живот је маскенбал
недеља, 11 октобар 2015 21:02

maskembal   Дана  9. 10. 2015. године у ОШ „ Јован Јовановић Змај“ на Алексиначком Руднику, у оквиру обележавања Дечје недеље, одржан је маскенбал ученика млађих и старијих разреда, али и малишана из ПУ „ Лане“. Маскенбал је убедљиво најлепши део Дечје недеље и њему се ученици, али и родитељи највише радују из разлога што тада ученици имају прилику да покажу своју маштовитост у изради костима, сценском наступу и шминкању. Своју креативност и оригиналност показују сваке године, али су ове надмашили себе. Уз овације публике, громогласни  аплауз, осмех пролазника продефиловали су јунаци цртаних филмова, историјске личности, јунаци филмова , књижевних дела, фантастична бића, али и маске које су захтевале озбиљан рад...Најбоље маске су награђене, а остали учесници су добили захвалнице...

 
Ватрогасни час на Алексиначком Руднику
уторак, 09 децембар 2014 10:58

Дана 2. 12. 2014. године наша школа је имала част да угости представнике алексиначког доровољног ватрогасног друштва. Са њима су се дружили малишани млађих разреда и кроз веома занимљиву презентацију са главним јунаком Огњеном се упознали са позивом ватрогасац, начинима спречавања пожара, узроцима настанка, опремом коју користе у току свог рада. Због лошег времена изостала је практична демонстарација у школском дворишту, али су ученици у мултимедијалној учионици се упознали са основним деловима ватрогасне опреме.Ученици су кроз забаву схватили да је у питању врло ризичан и хуман посао.

IMG 0063 640x480

 Само два дана касније, сличну презентацију и демонстрацију имали су и ученици старијих разреда. Вежба и предавање били су подигнути на виши ниво, јер се радило о старијој групи деце која је већ упозната са узроцима настанка пожара и начинима његовог гашења. Занимљива питања, још занимљивији одговори измамили су осмехе припадницима ватрогасне службе. Опште одушевљење изазвала је демонстрација вежбе гашења пожара у школском дворишту. Слике говоре више од речи.

 
Ђак првак – учесник у саобраћају
уторак, 18 новембар 2014 20:37

razvionica Основна школа ,, Јован Јовановић Змај“ се данас прикључила акцији под називом  ,, Безбедност деце у саобраћају. Акцију је покренуо Савет за безбедност саобраћаја на територији Општине Алексинац.

  Циљ ове акције је повећање безбедности свих учесника у саобраћају, пре свега, ђака првака.

  Тим поводом, петнаесторо ученика првог разреда са Алексиначког Рудника је добило Саобраћајне букваре и светлеће прслуке.

  Ови ће поклони, као и разговор са представницима Савета за безбедност,  помоћи првацима да постану савесни и одговорни учесници у саобраћају.

 
Андрија Ранђеловић освојио 3. место на Републичком конкурсу "Сигурнетица"
понедељак, 27 октобар 2014 09:00

Andrija Randjelovic slika  Јуче су објављени резултати Републичког такмичења "Сигурнетица" под покровитељством Министарства трговине туризма и телекомуникација.

  Наш ученик, Андрија Ранђеловић (наставник Милан Динић) освојио је 3. место у категорији уметничке фотографије.

  На овом такмичењу учествовало је укупно 43 основне и средње школе и преко 600 ученика.

  Тачан термин свечане доделе награда биће накнадно објављен. 

 
Вашаријада у Бобовишту
субота, 25 октобар 2014 21:57

vasar 640x424  У четвртак, 23. 10. 2014. године, у истуреном одељењу у Бобовишту је одржан, сада већ традиционални Дечији вашар.

  Посетиоци су домаћински дочекани, погачом и сољу, како и налажу сеоски традиционални обичаји, а затим су се развеселили уживајући у сценском приказу дела из серијала „Љубав на сеоски начин“.

  Како „малденцима не би због пара срећу кварили“- како их је замолио један од актера сценског приказа, гости су „отворили буђеларе“ и пазарили зимницу и рукотворине настале на радионицама са ученицима и мамама. Било је на вашару свега, како и доликује: шећерних јабука, лицидерских срца, варјача, прављених сапуна, луткица од кукурузовине, фарбаних лејки, торбица, украсних магнета, цеђене лимунаде... Остале слике можете погледати на нашој фејсбук страници

 
« ПочетакПретходна123456789СледећаКрај »

Страна 1 од 9


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)