Breadcrumbs

Home ОШ "Стојан Живковић Столе" Трњане Најновије вести

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Основна школa "Стојан Живковић Столе"
Акција "Тенисом против насиља" у Трњану
понедељак, 25 мај 2015 14:21

IMG 20150525 121618  Тениски караван успешно наставља да обилази градове широм Србије. У сарадњи са НИС-ом, Тениским савезом Србије (ТСС), Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством омладине и спорт и тениским клубом "Јаз Алексинац"  у Основној школи „Стојан Живковић Столе“ у Трњану одржана је акција “Спортом против насиља”.

  Уз коришћење мини терена, мањих рекета и лакших лоптица, деца од првог до осмог разреда имала су могућност да се упознају са вештинама играња тениса уз опрему која је прилагођена њиховом узрасту. У оквиру свог програма „Енергија спорта“ и стратегије друштвено одговорног пословања, компанија НИС се активно укључила у ову акцију са циљем промоције здравог живота и афирмације младих талената. 

  На крају акције, представници Тениског савеза Србије поклонили су пакет од 50 лоптица школи на коришћење.

 
Настава у Гредетину почиње са пет дана закашњења
недеља, 31 август 2014 13:00

skola trnjane 640x480

  За разлику од осталих школа, у истуреном одељењу Основне школе „Стојан Живковић Столе” из Трњана у Гредетину настава ће почети са седам дана закашњења - уместо првог, осмог септембра. Директор ове школе Саша Анђелковић је за Радио Алексинац потврдио да због нешто лошијег времена реконструкција објекта није завршена, а како је безбедност ученика на првом месту, почетак школске године померен је за пет наставних дана. - О томе смо обавестили све надлежне институције, Школску управу, начелнике Општинске управе и на основу тога смо донели решење да се рад у издвојеном одељењу у Гредетину одлаже за недељу дана. Мислим да је то најисправнија и најбоља одлука, пре свега због безбедности ученика. Ученици ће изгубљене наставне дане надокнадити суботом, од 20. септембра до 20. октобра.  

 
ОШ "Стојан Живковић Столе" - Општинско такмичење из биологије
петак, 07 март 2014 15:16

ScreenShot009

Обавештавамо Вас да ће се општинско такмичење из биологије за ученике основних школа општине Алексинац одржати у суботу, 15.03.2014.године у ОШ „Стојан Живковић Столе“ у Трњану са почетком у 11.00 часова. 

 
ОШ"Стојан Живковић Столе" - Додела плакете "Школа без насиља"
среда, 25 децембар 2013 22:17

 

sa ministrom11   Министар просвете, науке и технолошког развоја проф. др Томислав Јовановић и директор Канцеларије Уницефа за Србију Мишел Сен Ло уручили су 18. децембра 2013. године плакете „Школа без насиља“ представницима осам школа које су стекле признање да могу самостално да раде на плану превенције насиља и развоју сигурне и подстицајне средине за ученике.
Плакете су добиле школе: „Бранко Радичевић“ Крушевац, „Доситеј Обрадовић“ Опово, „Свети Сава“ Врчин, „Бранко Радичевић“ Мали Зворник, „Иво Андрић“ Прањани, „Бранко Пешић“ Земун, „11.новембар“ Сента и „Стојан Живковић Столе“ Трњане.
Основна школа „Стојан Живковић Столе“ из Трњана је прва школа у општини Алексинац која је прошла кроз захтеван програм рада на овом пројекту. Свечаној додели плакета присуствовали су директор Основне школе „Стојан Живковић Столе“ у Трњану, Саша Анђелковић и координатор пројекта за школу, Слободан Величковић. Током реализације пројекта два ментора су помогла да школа дође до плакете: Марина Остојић и Милица Ђорђевић , педагози и сараднице канцеларије УНИЦЕФ, која је покретач овог програма. Ипак, највећа подршка реализацији пројекта били су ученици школе и њихови родитељи. Овом приликом се свима захваљујемо на томе што школску средину чине безбеднијим и сигурнијим местом за сву децу.

 
Представљамо ђака генерације из ОШ"Стојан Живковић Столе" из Трњана
петак, 07 јун 2013 10:08

ScreenShot014

     Зовем се Никола Беговић. Рођен сам децембра 1998. год. у Алексинцу. Основну школу од 1-8. разреда, похађао сам у Трњану. Све разреде сам завршио са одличним успехом, са просечном оценом 5,00. Од V-VIII разреда сам учествовао на бројним такмичењима из: српског језика, руског језика, биологије и "Шта знаш о саобраћају". На тим такмичењима сам показао солидне резултате. Без лажне скромности, мислим да сам заслужио ласкаво признање „Ђак генерације“, које сам и добио одлуком Наставничког већа ОШ „Стојан Живковић Столе“. Оно ме обавезује да у даљем школовању оправдам поверење и задржим досадашњи успех. 

 
Прелиминарни резултати са општинског такмичења из Географије
недеља, 24 март 2013 13:51

globus

Објављујемо прелиминарне резултате са општинског такмичења из географије. Резултате можете погледати (СЕДМИ РАЗРЕД) и (ОСМИ РАЗРЕД)..

 
« ПочетакПретходна12СледећаКрај »

Страна 1 од 2


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)