Breadcrumbs

Home Алексиначка гимназија Најновије вести

Facebook препорука

......Preporuči stranicu

Препоручујемо

  11040724 426269764204127 905799882 n

ELEKTRONSKO UCENJE

 

Видео месецаGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Алексиначка гимназија
Четири признања у Руској школи!
субота, 25 април 2015 19:50

diploma rusi  24. aприла 2015. године у Руској школи при Амбасади РФ у Београду, одржана је Завршна церемонија доделе награда такмичења "ЛИК России". Наши ученици и њихов професор руског језика, вратили су се из Београда са чак четири признања.
  Алекса Ђурђевић , ученик одељења I-4 је освојио 1. место у категорији солиста, Магдалена Николић, ученица I-1 , освојила је 3. место у категорији рецитатора старије категорије, Оливера Војиновић, професор руског језика је победила у категорији за професоре, за учешће и надахнути и предан рад , a Алексиначка гимназија је добила Захвалницу .
  На позив организатора, наши ученици Алекса Ђурђевић, Сара Савић и Јована Ђорђевић узели су учешће у културно-уметничком програму церемоније доделе награда.

 
Алексиначка гимназија добила српско-руско двојезично одељење
понедељак, 24 фебруар 2014 13:32

ScreenShot001

Решењем Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије , 20. фебруара 2014.године, Алексиначка гимназија је добила српско-руско двојезично одељење природно-математичког смера. Већ од септембра 2014/2015. године, ово одељење ће званично почети са радом.

 
Билингвално српско-руско одељење Алексиначке гимназије
четвртак, 02 јануар 2014 22:25

srbija rusija 220311

   Септембра 2014/2015. школске године, Алексиначка гимназија планира отварање двојезичног српско- руског одељења.

   Двојезична или билингвална настава подразумева употребу матерњег и страног језика у образовању и представља значајну новину у савременој настави. Осим ширења вишејезичности и интеркултуралности, основни циљ оваквог концепта образовања је да ученици кроз овакав облик наставе достигну висок ниво компетенција на страном језику.

Алексиначка гиманзија се одлучила за билингвално одељење природно-математичког смера на српском и руском језику на основу успеха остварених у настави свих природних предмета, у настави руског језика, као и чињенице да је руски језик све актуелнији, те да пружа веће могућности студирања и запослења .

     Бесплатни курс руског језика који од 1. фебруара 2014. године Алексиначка гимназија организује у сарадњи са Канцеларијом за младе Општине Алексинац, намењен је како почетницима, тако и оним ученицима који већ имају почетно знање руског језика. Основни циљ овог динамичног курса једа се ученици оспособе за полагање пријемног испита за двојезично српско- руско одељење.

   Више информација о билингвалном српско-руском одељењу природно-математичког смера и условима уписа у ово одељење, сви заинтересовани могу пронаћи ОВДЕ.

 
Успех гимназијалца Александра Матића
субота, 07 септембар 2013 18:53

ruski jezik

     Захваљујући освојеном првом месту у 4. категорији НИС-ове олимпијаде из руског језика, Александар Матић, ученик одељења II/1 Алексиначке гимназије, имао je прилику и част да учествује у раду НИС-овог кампа за таленте.

     Иначе, НИС кампус је био одржан у периоду од 10.-19. августа у хотелу Бечићи, а у оквиру НИС-овог пројекта „Енергија знања“. Овај јединствен пројекат НИС-а је окупио најуспешније такмичаре олимпијада из области математике, физике и руског језика и њихове професоре-предаваче, стипендисте НИС-а и стипендисте Фонда за младе таленте који су постигли запажене резултате, како на државним, тако и на међународним такмичењима. Током боравка у НИС кампусу, ученици су имали прилику да унапреде своја знања учествујући у научно-наставном програму, али и да се забаве и друже уз спортско-рекреативне и забавне активности.

 
Алексиначка гимназија - Одржана промоција "е-оцене"
четвртак, 29 новембар 2012 22:54

 

      У уторак, 27.11.2012 године је одржана презентација Електронског дневника „е-оцене“ у Алексиначкој гимназији. Електронски дневник је резултат дугогoдишњег рада у школским условима и представља одговор на потребе за софистициранијем приступу решавања наставних обавеза. Исто тако, овај софтвер помаже родитељима који услед дневног темпа не стижу благовремено да посете школе у остваривању перманентног увида у оцене и изостанке свог детета. Сам софтвер је израђен у потпуно бесплатним wеб алатима и све је усмерено ка једноставном и пријатељски оријентисаном софтверу. За употребу и ажурирање Електронског дневника је потребан Wеб претраживач и Интернет конекција.

     Видео материјал са ове презентације можете погледати ОВДЕ.

 

 
Алексиначка гимназија - Промоција софтвера "е-оцене"
недеља, 25 новембар 2012 21:44

     У уторак 27.11.2012 год. (13 часова)  у Алексиначкој гимназији ће се одржати промоција софтвера у настави, електронског дневника "е-оцене". Позивамо све заинтересоване да присуствују овом догађају.

 


 
« ПочетакПретходна12СледећаКрај »

Страна 1 од 2


Hilliger Media Shop

Template "schoolfree" designed by Hilliger Media (© 2010)